Goma dressing


67,-  kr. i COOP 




Var på et tidspunkt på Sticks 'n' Sushi og valgte grillstegte broccoli med Goma dressing bare for at være endnu mere sund efter svømmetur, har det bedst med at putte noget sund i kroppen efter sådan en tur. 

Det var en helt anden oplevelse. De broccoli røg bare ned og hver bid var helt fantastisk, som i helt fantastisk.

De fleste grøntsager for en helt anden delikat smag, hvis dressingen er god. Det er så meget nemmere at få masser af grøntsager hele tiden, hvis man lige får det her ekstra på, som giver en god smagfornemmelse og gør, man bare får lyst til at få det igen, snart....

En dag så jeg i Irma, at de solgte Goma dressing fra Lets Sushi, uh...dyrt men ville bare have den.

Nu ryger der broccoli ned i store mængder, serverer dressingen i små skåle, bare for at spare og egentlig nyder man det mere, når man ikke kan få så meget.


Nu har jeg fundet ud af, at man jo bare kan lave helt sin egen. 

Nedenstående opskrift er fundet på Mad & Bolig 



Goma-dressing

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave goma-dressing
500 g sesamfrø
1-1½ dl soja
2-3 spsk. riseddike (riseddike er bedst men anden eddike kan bruges)
1 stort fed hvidløg
½ rød chili
3 spsk. honning
saften fra  ½ citron
2 spsk. sesamolie
1½ dl neutral olie
vand
salt

Rist sesamfrøene på en pande, indtil de begynder at poppe/hoppe på panden. Lad dem riste, mens du vender dem rundt i nogle minutter, indtil de dufter kraftigt af sesam. 

Blend dem med soja, olie, sirup, eddike, hvidløg, chili, citrussaft og olie, indtil saucen er tyk og cremet.
Hæld vand i en tynd stråle, til konsistensen er som en cremet dressing. Husk, den skal være så tynd, at den kan hældes, men stadig så tyk, at den kan hænge fast på en grøntsagsstang og ikke føles vandet. 

Opbevar køligt eller på frys.

Kommentarer