Nu er det sæson for at lave hyldeblomstsaft

 
Så er det ved at være sæson til at lave din egen hyldeblomstsaft :)

Måske har du blomsterskærmne i din egen have, hvis ikke, kan de nemt findes i en park eller en vild have et sted...de er som ukrudt og blomstre alle vegne.

Brug den som saft eller hæld et skvat i din hvidvin....det smager så meget af sommer...



  • ca 30 hyldeblomstskærme
  • saft af 4 økologiske citroner
  • revet skrald af de 4 citroner 
  • saft af 2 lime
  • 400 g. sukker (evt. rørsukker)
  • 1 1/2 l vand


Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene, skyl dem let  og kom dem i en stor gryde.

Riv citronskal i, pres derefter saften fra citronerne og limefrugten og tilsæt saften og vandet.

OBS:
Det hvide i citronen indeholder en hel del bitterstoffer, som kan give lidt bitter eftersmag i saften. Så hvis du river skalden og presser saften i undgår du bitterheden.

Kog vandet op og opløs sukker i vandet.

Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-5 dage.

Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker.








Jeg laver altid rigeligt, da det også er en skøn værtindegave til dem, som ikke lige har tid til sådanne projekter.

Kommentarer