Nu er det sæson for at lave hyldeblomstsaft
Så er det ved at være sæson til at lave din egen hyldeblomstsaft :)
Måske har du blomsterskærmne i din egen have, hvis ikke, kan de nemt findes i en park eller en vild have et sted...de er som ukrudt og blomstre alle vegne.
Brug den som saft eller hæld et skvat i din hvidvin....det smager så meget af sommer...
- ca 30 hyldeblomstskærme
- saft af 4 økologiske citroner
- revet skrald af de 4 citroner
- saft af 2 lime
- 400 g. sukker (evt. rørsukker)
- 1 1/2 l vand
Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene, skyl dem let og kom dem i en stor gryde.
Riv citronskal i, pres derefter saften fra citronerne og limefrugten og tilsæt saften og vandet.
OBS:
Det hvide i citronen indeholder en hel del bitterstoffer, som kan give lidt bitter eftersmag i saften. Så hvis du river skalden og presser saften i undgår du bitterheden.
Kog vandet op og opløs sukker i vandet.
Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-5 dage.
Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker.
Kommentarer
Send en kommentar