Hurtig spinat gratin



Jeg er tit alene, ungerne er ude og manden ude at rejse på forretning. Så kan jeg godt blive lidt doven mht. at lave mad bare til migselv, og det er ret skidt, da jeg helst skal have grønne grøntsager hver dag, for så har jeg det bedst.

Denne gratin er lynhurtigt og kræver meget lidt at dig. Den er fyldt med spinat, og meget få grøntsager giver os en så stor kilde til mineraler, vitaminer og phytonutrienter, som spinat gør. 

Desuden er der hvidløg i, som sammen med spinat er godt, måske især nu vi bevæger os over i efteråret og skal fylde os op med gode ting, så vi styrker vores immunsystem.


Spinatgratin med ost (2-3 personer):


1 pose (600 g) helbladet, frossen spinat
2 store fed hvidløg
1½ tsk salt
peber
½ tsk muskat
1 dl revet parmesan eller pecorino, løspakket
3 æg
1 3/4 dl mælk
1 dl grahamsmel el.lign.
½ dl havregryn
Eventuelt drys med lidt feta - er selv ret vild med Tavernas salatost med chili & hvidløg, som lige giver det hele et lille spark ;)



Billedresultat for salatost med chili taverna

Tø spinaten op i en gryde og damp overskydende væde væk. Klip lidt i den med en køkkensaks, så den ikke er alt for grov.
Hak hvidløg fint. Pisk æg, mælk, mel og gryn sammen i en stor skål og tilsæt krydderier og parmesan/pecorino. Vend den dampede spinat i æggemassen.

Kom det hele i et ildfast fad, evt. beklædt med bagepapir og fordel feta på toppen. Bag spinatgratinen ved 200 grader i 30 minutter og server med godt brød eller ris og en frisk salat.

Nemt og hurtigt måde at få spinat også denne dag.





Kommentarer