Vand - derfor er det så vigtigt.



Drikker du nok vand?

Det meste af din krop er vand

Dine muskler, som styrer og bevæger din krop, består for 75%’s vedkommende af vand. Dit blod, som transporterer alle de nødvendige ernæringsstoffer og som bringer ilten rundt i kroppen, består af 82% vand. Dine lunger, som skaffer dig ilt, består af 90% vand.

Din hjerne 75% og selv dine knogler består af 25% H2O. Ca. 70% af din totale kropsvægt består af vand! Derfor er kvaliteten af alle dine celler i kroppen, ligesom deres modstandskraft over for skader og sygdomme, helt afhængige af kvaliteten og kvantiteten af det vand, du drikker.

Vand skal hele tiden fyldes på kroppen, fordi det konstant bliver forbrugt til udånding, sved og til forbrug i kroppen. Vandet leverer energi og ilt til dine celler, det fungerer som et helt naturligt afkølingssystem, skaber en beskyttende pude for alt væv og for leddene i kroppen, og er uundværligt i selve fordøjelsen og til at skaffe affaldsprodukter fra selve stofskiftet bort gennem udåndingen, urinen og afføringen.

Som en sundhedsbevidst person vil du selvfølgelig gerne af med alle affaldsstofferne og bevare næringsstofferne, og vandet er det væsentligste element i denne proces.

Hvor meget vand har du brug for?

Hver dag mister du vand gennem din ånde, sved, urin og afføring. For at din krop fungerer optimalt, skal du altså konstant forny din vandforsyning, som sker ved indtagelse af drikke-og fødevarer, der indeholder vand.

Så hvor meget væske, har den gennemsnitlige sunde voksne, der bor i et tempereret klima så brug for? Mænd har brug for ca. 3 liter væske om dagen, og kvinder har brug for ca. 2,2 liter væske om dagen.

Vi indtager ca. 1 liter væske gennem kosten dagligt, hvis vi spiser en normal sund og varieret kost. (

Hvis du er med på en lille udfordring , så print nedenstående billede ud og prøv at holde øje med, hvor mange glas vand du egentlig drikker?

En anden måde kan også være at have forskellige elastikker om din vand flaske og hver gang du har drukket en halv liter, flytter du elastikken. Det har fungeret ret godt for mig.


64 oz svarer ril 1,8 liter vand.




Kommentarer