Daddelkugler...er du klar over at det er bedre end "Kan du huske dem" eller havregrynskugler?


Da jeg var barn lavde vi havregrynskugler med masser af smør....

Sætter jeg disse daddelkugler på bordet som erstatning for slik efter venne- og familiemåltidshygge, så ryger de ned på fuldstændig samme måde som hvis det havde været slik....

Det viser bare, at når vi har spist har vi lyst til sødt, men det behøver nødvendigvis ikke være noget med sukker, så et godt bud på sødt til dessert eller som slik:

Det skal du bruge:
15 store, bløde dadler uden sten
100 g kokosmel
100 g mandler
2 spsk. kokosnøddeolie (eller anden olie
uden smag)
4 spsk. kakaopulver
1⁄2 dl vand
1 tsk. kanel

Sådan gør du
Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, indtil det bliver en blød og ensartet masse. Tilsæt mere vand, hvis konsistensen er for tør. Form derefter 15-20 kugler med hænderne, og rul kuglerne i kakaopulver, hakkede nødder eller kokosmel. Lad daddelkuglerne hvile i køleskabet i 20 minutter, før du guffer løs.

Kommentarer