Havtorn - Nordens citroner


Det er nu de er der, de små smukke orange bær, hvor hvert lille bær indeholder ligeså meget c-vitamin som en hel appelsin. Eller rettere det er nu, de er afstemt så vi mennesker har lyst til at spise dem.

Og ikke kun indeholder de C-vitaminer men er også fyldt med et hav af forskellige andre vitaminer.

Havtornen siges at have så stor en syrlighed alle andre måneder end mellem august til november, at de er uspiselige. Mellem August til november er syrligheden i bærrene tilpasset efter fugle som bruger dem til overlevelse. Dette er også med til at gøre havtorn til et vidunders bær, fordi den har et meget stort indhold af så mange forskellige vitaminer og aminosyrer som er udpenslet her under.
Havtorns næringsindhold

Næringsindholdet i havtorn, er selvfølgelig det væsentlige, eftersom at de er fyldt med et hav af forskellige vitaminer som f.eks. C-vitaminer, A-vitaminer, B-vitaminer og E-vitaminer. Derudover indeholder de også omega-3, 6, 7 samt 9 fedtsyrer. Dette er med til at gøre havtorn til et ”vidunder” eftersom at det indholdsrige bær er med til at lindre kroppen indefra.
Havtorn betegnes som Superfood eftersom at det videnskabeligt er bevist at de har en sundhedsfremmende virkning på kroppen eftersom at de har en høj optagelighed.
Vitaminer og antioxidanter i havtorn.

Du finder havtorn ved strande...vi fandt dem ved Ishøj strand og de var overalt.





Og hvad kan man så bruge dem til og i.....ja, man kan lave is af dem, eller putte dem i juice og smoothes ...eller hvad med at putte dem i kager....der er så mange muligheder...

Jeg frøs dem ned og bruger dem til min smoothie jeg drikker om morgenen...



Kommentarer