Blomkål & Quinoa Fritter
Hvad har du brug for til disse frittere?
♥ Blomkål – 200 gram
♥ Boghvedemel - 250 gram
♥ Quinoa – 250 gram kogt quinoa
♥ Græsk Yoghurt – 2 spiseske
♥ Tørrede persille - 1 teske
♥ Stødt gurkemeje - 1/4 skefuld
♥ Rød chili pulver/ Cayenne peper- 1 spiseske
♥ Hvidløgspulver - 1.5 spiseske
♥ Grøn chilli ( valgfrit) - 1 fint hakket
♥ Gratineret ost - 50 gram
♥ Vand - 100 ml
♥ Koriander blade – 1 skefuld hakket groft
♥ Salt for smag
♥ Olivenoile - 2 teske
♥ Smør – 1 skefuld til stening
Sådan laver du fritterne !!
Vask blomkålen godt og kog det så det kan moses. Mos det dernæst gennem et viskestykke for at tage alt væden ud.
Bland blomkålen med alle krydderierne og olivenolien. Bland det godt og tilsæt boghvedemelen, den kogte quinoa og den græske youhurt. Rør det godt så det har en god konstistens.
Tilføj tilsidst salen og koriander bladene og den hakkede ost. Begynd med det samme da salten vil lave væde som kan given dejen mere løs form.
Tag en skefuld af dejen og på det på en pande som har fået en klat smør. Steg dem gyldne på begge siden og læg dem på køkkenrulle hvis nødvendgt. Blandingen giver ca 12 små frittere.
Så er de klar.
Server dem med friske tomater og løg salsa eller med lidt græsk youhurt .
Et dejligt kødløst måltid, som er sundt og rigt på protein.
Kommentarer
Send en kommentar