Spinat- og ostegratin


Når det skal være nemt!

Vores børn er store, den ene flyttet hjemmefra (men stadig tit til mad) og anden tit på arbejdet, eller med venner.

Så tit er vi bare to til mad, man bliver så let fristet til at købe et eller andet hurtigt, men det ender gerne med, at det måske ikke blev så sundt som du kunne ønske, eller du synes at kyllingen er kedelig, salaten lidt slatten og smagen ikke så fantastisk.

Det handler om at have nogle ting i købeskabet hvor man let kan lave et godt og sundt måltid.

Det kunne være spinat- og ostegratin.

Spinaten holder rigtig lang tid i køleskabet men man kan jo også have den på frost. Det er lige sundt.


2 personer som hovedret eller 4 som tilbehør

600 gram frossen spinat
1 løg hakket
3 fed hakket hvidløg
3 æg 
en slat mælk
140 gram ost
1/2 tsk muskatnød
2 tsk salt
peber

Steg det meste af vandet ud af spinaten på en mellemvarm stegepande – tilføj løg og hvidløg og læg det i et ildfastfad. Oven på grøntsagerne lægger du osten enten revet eller i passende stykker. Pisk æggene sammen med mælk, salt, peber og muskat og hæld blandinger ovenpå hele herligheden af grønt og ost.

Bag blandingen ved 200 grader i 30 min til den har fået farve og blevet fast. 
Lad hvile i ca 10 min før servering.

Kommentarer